Ege Bilişim Zirvesi 2019

30 Nisan 2019

Üniversitemiz Bilişim Topluluğunun ev sahipliğinde düzenlenen Ege Bilişim Zirvesi, Üniversitemiz Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Katılımcılar zirve boyunca;  bilgisayar eğitimi, dijital oyun, siber güvenlik, özgür yazılım, yapay zekâ, geleceğin meslekleri, yazılım dünyası, kullanıcı deneyimi gibi konularda Türkiye’nin önde gelen temsilcilerinin konferanslarını dinledi, onlarla tanışarak sohbet edebilme imkânı buldu. Ayrıca etkinlik süresince gerçekleştirilen sürpriz çekilişlerle çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Zirve MCBÜ Bilişim Topluluğu öncülüğünde; Dokuz Eylül Üniversitesi IEEE Topluluğu, Ege Üniversitesi IEEE Topluluğu, Adnan Menderes Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri ve Teknolojileri Topluluğu, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ENSO (Engineering Society) Topluluğu ve TBD İzmir Şubesi Genç Bilişimci Temsilciliği işbirliği ile gerçekleştirildi. MCBÜ Bilişim Topluluğu katılımcılar adına Kütahya Altınova Hatıra Ormanına 10 adet fidan bağışladı.

Ege Bilişim Zirvesi, Ege bölgesindeki üniversitelerde bilgisayar ve yazılım bölümlerinde okumakta olan öğrenciler başta olmak üzere bilişim sevdalısı tüm öğrencilerin kişisel gelişim ve kariyer planlamalarını yapabilmeleri için sektörün önde gelen kurum ve kişileri ile bir araya gelmeleri amacıyla düzenleniyor.

MCBÜ Bilişim Topluluğu Başkanı Süleyman Doğan, “Bilişim teknolojileri ve yazılım hızla gelişmekte olan ve günümüzün vazgeçilmezlerinden biri haline gelen büyük bir araçtır. Bu teknolojiler sayesinde insanlar birçok kitleye ulaşabilmekte ve bilgilerini bu kitlelerle paylaşabilmektedir. Bilgi teknolojilerinin hızlı gelişmesiyle bütün dünyayı saran bir iletişim ağı oluşmuştur. Teknolojinin hayatımızın her alanına dahil olduğu günümüzde dijital oyundan Microsoft dünyasına, yapay zekadan geleceğin mesleklerine ve yazılımın yaşam döngümüze etkisine kadar bir çok konuda alanında uzman konuşmacılarımızdan bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak üzere Ege Bilişim Zirvesini düzenlemiş bulunmaktayız. Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı bu etkinlikte; Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi IEEE Toplulukları, Adnan Menderes Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri ve Teknolojileri Topluluğu, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ENSO Topluluğu, Türkiye Bilişim Demeği İzmir Şubesi Genç Bilişimci Ekibi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi E-Spor Topluluğuna, tüm destekçi ve sponsorlarımıza, etkinlikte görev alan arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.