Ege Bilişim Zirvesi 2023

3 Kasım 2023 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilişim Topluluğu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Ege Bilişim Zirvesi, MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

MCBÜ Bilişim Topluluğu tarafından bu yıl altıncısı organize edilen, üniversitemiz Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü iş birliği ile gerçekleşen zirvede farklı üniversite ve topluluklardan akademisyenler ve bilişim öğrencileri bir araya geldi.

Açılış konuşmalarının MCBÜ Bilişim Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi M. Özhan Kalaç ve MCBÜ Bilişim Topluluğu Başkanı Buğra KAFA tarafından yapıldığı zirvede katılımcılar; “Dijital Dönüşüm Süreci ve Bilişim Eğitimi”, “Yapay Zeka”, “Yazılım Endüstrisi, Girişimci Yatırımcı Ekosistemi ve İhracatı”, “Bir Yazılımcının Kariyer Yolculuğu”, “Kurumsal Dünyada .Net ile Yazılım Geliştirme” ve “TÜBİTAK Öğrenci Projeleri Yazımı” konularındaTürkiye’nin önde gelen temsilcilerinin konferanslarını dinleyerek onlarla tanışma ve sohbet etme imkânı buldu

MCBÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı yönettiği “Dijital Dönüşüm Süreci ve Bilişim Eğitimi” oturumunda, Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Osman Ünalır, Anadolu Üniversitesi BAUM Müdürü Prof. Dr. Recep OKUR ve Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vahap TECİM gibi önemli isimler katılımcılara bilişim eğitimi ve dönüşüm süreci hakkında bilgiler verdi.

Yazılım endüstrisi ve girişimci yatırımcı ekosistemi de zirvenin önemli bir başlığıydı. TOBB YAZILIM Meclis Başkanı ve GLOBALNET Kurucu Ertan BARUT, bu konuda önemli bilgileri paylaştı.

“Bir Yazılımcının Kariyer Yolculuğu” konusunda Kardelen Ruveyda ÇETİN ve “Kurumsal Dünyada .Net ile Yazılım Geliştirme” konusunda Burak Selim ŞENYURT gibi deneyimli isimler katılımcılara ilham verdi.

Zirvenin bir diğer önemli sunumu “TÜBİTAK Öğrenci Projeleri Yazımı” oldu. MCBÜ BAUM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Murat KILINÇ katılımcılara proje yazımı konusunda dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgiler verdi.

Yapay Zeka konusunda ise MCBÜ Öğr. Gör. Orkun TEKE katılımcılara değerli bilgiler sundu.

Etkinlikte öğlen arasında MCBÜ Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Etkinliğe destek veren üniversiteler ve kurumlar: Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Türkiye Bilişim Derneği, Manisa 75. Yıl Gençlik Merkezi, TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi ve Zeynep Gülin Öngör Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi.

Etkinlikte paydaş olan topluluklar: İzmir Bakırçay Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu, Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Topluluğu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Yapay Zeka Topluluğu, Pamukkale Üniversitesi Yönetim Bilişim Topluluğu, BAUN Elektrik ve Bilgisayar Sistemleri Topluluğu, MCBÜ Veri Topluluğu, MCBÜ Oyun Tasarımı ve Geliştiricileri Topluluğu, MCBÜ Robot Teknolojileri Kulübü, Mühendihane Bakırçay, TBD İzmir Genç ve Teknolojik İnovasyon Kulübü.